pannacottakakku persimon twistillä







Tämä pannacottakakku on pyörinyt mielessäni siitä asti kun näin sen Lidlin Liemellä lehden kannessa. Alkuperäisessä ohjeessa kakku oli tehty puolukalla. Syksyn kiireissä en ole ehtinyt kokeilemaan reseptiä. Viikolla järjestelin lehtikasaa ja sieltä se lehti tuli taasen eteen.

Olen persimoneiden suuri ystävä ja käytän niitä salaateissa, puuroissa ja leivonnaisissa. Tottakai halusin tehdä oman version tästä pannacotta viettelyksestä persimon twistillä. Lopputulos oli kohtalainen muutaman muutoksen tekisin varmaan seuraavaan kakkuun.







Pohja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
125g voita
½ dl siirappia

Pannacotta
4 dl kuohukermaa
2 dl kreikkalaista jogurttia
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 liivatelehteä

Täyte
2 soseutettua persimonia

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää se siirapin kanssa kuiva-aineiden sekaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota hetken. 
Levitä irtopohjavuoan (n.20cm) pohjalle leivinpaperi. Painele taikina ohueksi kerrokseksi pohjalle ja reunoille. Anna taikinan jähmettyä hetken jääkaapissa. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Jäähdytä pohja hieman ennen pannacottaa. 

Upota liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Purista liivatteista pois ylimääräinen vesi ja liota ne kuumaan kermaseokseen. Lisää vielä hieman jäähtyneeseen seokseen jogurtti ja sekoita seos tasaiseksi. Voit tarvittaessa käyttää sauvasekoitinta, että saat tasaisen massan.

Laita jääähtynen kakkupohjan päälle soseutetut persimonit ja sitten hieman hyytynyt pannacottaseos. Laita kakku hyytymään jääkaappii mieluummin yön yli.


Alkuperäinen ohje (hieman muunneltuna) ; Lidl, Makulehti, syksy 2017







Tämä oli ensimmäinen pannacottakakkuni. Nyt minulla on jo mielessä uusia variaatioita tästä kakusta. Pannacotasta tuli todella hyvä combo kreikkalaisella jogurtilla. Seuraavalla kerralla varmaan laittaisin persimonit myös pannacottaseokseen. 

Kakun pohjasta tuli myös mielenkiintoinen makuyhdistelmä, joka on lähellä kinuskia siirapin ansiosta. Itselläni se jäi pikkasen liian paksuksi. Ohjeessa neuvotaan painelemaan pohja ohueksi ja se todella kannattaa rauhassa työstää ohjeen mukaisesti. Saatankin kokeilla tätä kakkupohjaa keksimurujen sijaan seuraavan kerran myös juustokakkuun. 


Oletko jo osallistunut ihanaan jouluarvontaan täällä (klik).



-tuulanneli





12 kommenttia

  1. Ihanan kuuloinen kakku. Persimonit ovat parhainta herkkua, joten tätä olisi kiva kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Belladonna :)

      olen ihan koukussa näihin persimoihin!

      Poista
  2. Hieno kakku. Olen tehnyt pannacottaa vain jälkiruuaksi annosvuoissa uunissa vesihauteessa kypsyttäen. Tämä kakku oli mielenkiintoinen tuttavuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja :)

      Tämä oli minullekin eka kokeilu tässä muodossa ja eikä jää varmaankaan viimeiseksi!

      Poista
  3. Nam! Ihan uusi tuttavuus tehdä sitä tällä tavoin :)

    VastaaPoista
  4. Näuttää ja kuulostaa hyvältä! Itsenäisyyspäivän brunssipöydästä puuttuukin kakku. Tämä ohje menee harkintaan. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna :)

      Persimo sopii loppujen lopuksi niin moneen ja kakuissakin se toimii yllättävän hyvin!

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Harmi, että niitä on vain niin lyhyen ajan saatavilla!

      Poista
  6. Persimonit ovat ihania, niitä on satokaudella jatkuvasti kotona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vaan harmi, että niiden satokausi on niin lyhyt :)

      Poista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig