karpalojuustokakku + suklaiset mokkapalat










Kylläpä oli mieleenpainuva Itsenäisyyspäivä! Meillä on aivan ihana ja upea maa asustaa. Voimme elää omaa itsenäistä elämää, kiitos kuuluu sotiemme veteraaneille ja lotille. Toivottavasti muistamme tämän myös nyt arjessa. Oli aivan huikeata seurata somea, kun kaikki jakoivat kauniita kuvia liittyen Itsenäisyyspäivään. Olemme olleet yhtä suurta perhettä viimeiset viikot. Eihän kadoteta tätä yhteenkuuluvuuden tunnetta?

Meidän herkkuhetki oli eilen suklainen. Yhdistin kaksi asiaa eli tein karpalojuustokakun ja perinteiset suklaamokkapalat. Näin syntyi kiva tarjoiltava kahvipöytään, josta löytyy varmasti jokaiselle jotain. Meillä suklaamokkapalat ovat ne perheen miesten ykkösherkku. Ajattelin eilen yllättää heidät tekemällä näitä suklaaherkkuja. Samalla käytin osan suklaakakkutaikinasta juustokakun pohjaksi. Lopputulema oli täyteläinen ja herkullinen juustokakku.





Karpalojuustokakku

Suklaamokkapalataikinasta n. 2 cm pohja halkaisiltaan 20cm kakkupohjaan
(ohje alla erikseen)

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl mascarpone 
1 dl tomusokeria
2 dl sulatettuja ja soseutettuja karpaloita
5 liivatelehteä
3 rkl kiehuvaa vettä




Valmista suklaamokkapalataikina. Vuoraa n. 20 cm:n kokoinen irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Ota taikinasta noin 2 cm pohja kakkuvuoan pohjalle ja paista yhdessä mokkapalojen kanssa ohjeen mukaan. Huomioi, että pohja nousee paistettaessa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää mascarpone, tomusokeri,  sekä soseutetut karpalot joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. 

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota liivatelehdet keihuvaan veteen. Kaada juokseva, tasainen liivateseos täytevaahtoon ja sekoita. Kaada täyte valmiin ja vähän jäähtyneen suklaapohjan päälle. Laita kakku jähmettymään jääkaappiin. Anna hyytyä rauhassa.


Koristele karpalojuustokakku valkosuklaaraasteella ja karpaloilla. Ripottele vielä päälle tomusokeria vähän ennen tarjoilua antamaan vähän sokeria karpaloille.






Suklaamokkapalat

4 munaa
2 dl sokeria
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
150g sulatettua voita

Kuorrutus
4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
50g sulatettua voita
5-6 rkl vahvaa kahvia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää maito vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää viimeiseksi sulatettu voi. Kaada taikina suorareunaiseen vuokaan ja paista uunissa 200C :ssa n.15 minuuttia. 

Valmista kuorrutus sekoittamalla ainekset keskenään. Levitä kuorrutus kakkupohjan päälle. Koristele pinta haluamallasi tavalla.






Meillä jokaisella on varmasti se oma suosikkiresepti mokkapaloihin. Omani on todella rypistynyt ja haalistunut lehtileike yli kahdenkymmenenviiden vuoden takaa. Yritin katsoa löytyisikö siitä vuosilukua mutta valitettavasti ei! Tämä ohje on kulkenut mukani kaikki nämä vuodet. Nyt se on tallenettu tänne blogiin, jos se vaikka katoaisi. Muutaman kerran olen etsinyt sitä hiki hatussa, kun olen laittanut sen väärän keittokirjan väliin.

Karpalo on minulle joulun suosikkimarja. Joulun klasikkoherkkuihin kuuluu ehdottamasti jäiset karpalot ja lämmin kinuskikastike. Tästä karpalojuustokakusta tuli todella loistava combo tällä suklaakakkupohjalla, joten tämä löytyy myös meidän joulukahvipöydästä. Karpalon kirpeä maku yhdistettynä pehmeään vaniljaan ja marcarponeen - nam, nam, nam!




Lämpöistä ja rentoa tulevaa viikkoa 💗


-tuulanneli








16 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Melissa ja makuyhdistelmä oli ihan huippu!

      Poista
  2. Näitä kuvia katsellessa herahtaa kyllä vesi kielelle. Karpalo on yksi minun lempimarjoistani ja kaikessa makeassa tykkään paljon juuri kun se yhdistetään johonkin kirpeään. Täytyy pistää ohjeesi korvan taakse muistiin, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru :)

      Karpalo kuuluu minulla jouluun ja tämä on ollut minulla itselläni jo kauan suunnitelmissa. Yhdistämällä karpalojuustokakku suklaakakkupohjaan, kakusta tuli todella hyvä rakenteeltaan!

      Poista
  3. No nam, hyvä idea tuo suklaakakkupohja juustokakussa, varmasti sopii hyvin karpaloiden kanssa! Mä tein vähän aikaa sitten vähän erilaisia mokkapaloja, taikinaan tuli taateleita ja päälle granaattiomenoita. Se oli niin hyvää! Yhteishyvän ohje :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kiitos Anniina!

      Tuo onkin hyvä idea laittaa mokkapaloihin taateleita ja päälle granaattiomena siemeniä. Täytyypä kokeilla :)

      Poista
  4. Kiitos tuosta Karpalojuustokakun ohjeesta, se taitaa tulla meidän joulupöytään! Olen etsiskellyt jotain helppoa juustokakkuohjetta jouluksi ja toi vaikuttaa täydelliseltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jonna :)

      Tämä on helppo valmistaa ja kakku on rakenteeltaan hyvä. Samalla tulee kaksi tarjottavaa kahvipöytään.

      Poista
  5. Onpa herkuulisen näköisiä leivonnaisia 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana :)

      Molemmat ovat helppoja valmistaa :) Suosittelen kokeilemaan!

      Poista
  6. Voi mitä herkkuja. Karpalossa on kyllä sellaista jouluisuutta, sopii hyvin tämän kuun juhlallisuuksiin.
    Mukavaa torstaita sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi :)

      MInulle on traditiona käydä hakemassa karpaloita Stundarsin joulumarkkinoilta!

      Nyt minulla on pakasteessa joulua ja talvea varten.

      Kivaa loppuviikkoa sinulle :)

      Poista
  7. Oi kun kuulostaa ihanan raikkaalta karpalojuustokakku, ei kuitenkaan ole liian kirpsakka? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina :)

      Karpalon, mascarponen, tomusokerin ja vaniljakastikkeen combo on hyvä ja juuri sopivan makea.

      Poista
  8. Hei, eikö mokkapalojen pohjataikinaan tule kaakaojauhoa ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tarkasta huomiostasi, asia on korjattu :)

      Oikein ihanaa Joulun aikaa sinulle Riitta <3

      Poista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig