#TBT Hyvinvoinnin aakkosetHeipparallaa kaikille! Tänään ajattelin tehdä pitkästä aikaa #tbt -postauksen. Meillä jokaisella on omia lempparipostauksia, jotka ovat ovat jääneet mieleen kivoina juttuina. Tämän postauksen olen tehnyt noin vuosi sitten. Listasin silloin hyvinvoinnin aakkoset ja kuvat on otettu todella lumisissa maisemissa Raippaluodon sillan kupeessa. Tasan vuosi sitten kirjoitetut asiat pätevät tänäkin päivänä! Ei tarvinnut muuttaa mitään eli nämä ovat todellakin minun elämäni hyvinvoinnin aakkoset 💗Aamiainen - Minulle yksi päivän tärkeimmistä aterioista. Hyvällä aamiaisella lähtee päivä hyvin liikkeelle. Teinkin muutama päivä sitten postauksen tuorepuuroista, jotka ovat vieneet sydämeni täysin.

Beauty - Kauneus lähtee meidän sisältä. Silloin kun sinä voit hyvin niin sisäinen hehku siloittaa ryppysi. 

Chiasiemenet - Tuorepuurojen myötä olen löytänyt nämä proteiinipommit. Olen yhden laihdutuskuurin aikana syönyt itseni irti rahkasta ja keväällä kokeilin tehdä chiavanukasta. En tykännyt vanukkaasta mutta tuorepuurojen aineosana siemenet toimivat loistavasti.

Dream - Ilman unelmia ei ole tavoitteita. Pieni hetki haaveille päivässä ei ole pahitteeksi. Sauvakävelylenkillä on kiva tuuletella ajatuksia. Tutkimukset ovat osoittaneet, että aivot ratkaisevat unelmoinnin aikana taustalla hankalia ongelmia. Nerokkaat ideat ja oivallukset eivät synny itsestään vaan ovat alitajunnan tuotoksia aivojen levätessä. Siis annetaan aivojen virkistyä lepäämällä ja unelmoimalla!

Elämä - Itse elämä on tärkein lahja. Meidän tulisi muistaa elää elämää tässä hetkessä ja läsnäolon tärkeyttä ei voi koskaan olla korostamatta. 

Fustra - Pari vuotta sitten tutustuin tähän loistavaan treenimuotoon. Harjoitusmetodin avulla parannetaan ryhtiä, liikkuvuutta, kehitetään kehonhallintaa ja vahvistetaan keskivartaloa. Fustran avulla olen löytänyt ilon harjoitella salilla ja migreeni on vähentynyt. 

Golf - Minun suuri rakkauteni ja meidän yhteinen harrastus. Tällä hetkellä lasken viikkoja kun pääsemme murun kanssa viheriöille.

Hymy - Minulle tärkeä osa hyvinvointia. Hymy on osa persoonallisuutta. Hymyllä tuomme ilon kanssaihmisille, sen avulla murramme esteitä ja siloitamme ryppyjämme. Hymyile niin olet onnellisempi.

Inspiraatio - Omat virikkeeni hyvänolon ylläpitoon saan kirjoista, lehdistä, kauniista ja visuaalisista kuvista, inspiroivista persoonista, sosiaalisista tilanteista ja blogeista. Tämä lista voisi olla vaikka kuinka pitkä, tässä ihan muutama kohta. Tuntosarvet pystyyn! Meidän ympäristö on täynnä kivoja inspiroivia juttuja!

Jakaminen - Niin ilon kuin surunkin jakaminen. Muistetaan jakaa myös sen pahanolon tunne niin elämä hymyilee paljon nopeammin.

Kodikkaasti kotona - Minulle koti on rauhoittumisen paikka. Kotona minä rentoudun ja lataan akkuni. Minulle koti on oma pakopaikka ja elämäni yksityisyyden raja kulkee kynnyksellä.

Liikunta - Euforian lähde. Tärkeintä on liikkua joka päivä ja tämä ei todellakaan tarkoita aina hikijumppaa. Liikunta on tärkeä osa arkirutiineja. Kannattaa jättää se auto vaikka se kauimmaiseen nurkkaan parkkipaikalla. Pienillä askelilla syntyy yllättäviä tuloksia.

Marjat - Luonnon omat superfoodit. Onneksi minulla on pakastin täynnä näitä herkkuja.
Nautinto - Tottakai elämään tulee sisältyä nautintoja. Herkkuja, skumppaa ja suklaata. Olen ollut tämän kuukauden sokerittomalla ihan kokeilumielessä. Yllätys on ollut tämä helppous kieltäytyä herkuista. Tulen jatkossa rajaamaan herkuttelun vain viikonloppuihin. Kohtuus ja pienet askeleet tuovat todellakin parhaan tuloksen.

Oma hetki - Jokaisella meillä tulee olla mahdollisuus siihen omaan hetkeen. Nykyisessä elämäntilanteessani olen etuoikeutettu ja minulla on niitä hetkiä runsaasti. Päivisin rakastan olla ihmisten kanssa mutta iltaisin haluan aina sen hiljaisen hetken. Ekstovertti lataa akkunsa hiljaisuudessa yksin. 

Perhe - Minun elämäni perusta. 

Quates - Minulle tärkeitä motivaattoreita. Instaseuraajani törmäävät näihin minua inspiroiviin mietilauseisiin säännöllisin ajoin. 

Rakkaus - Toinen minun elämäni perusta. Tunne, kun saa käpertyä sen tärkeimmän ihmisen lähelle ja tuntea hänen lämpönsä. Tunne, kun sinä odotat illalla näkeväsi hänet ja saat kertoa päivän jutut. Tunne, että olet tärkeä toiselle. Tunne, kun katsot hänen silmiinsä ja näet aina siellä sen saman ihmisen, johon aikoinaan rakastuit  yli kolmekymmentä vuotta sitten.

Sisäinen teatteri - Yksin oman hyvinvoitimme peruskiviä on tasapaino oman minämme kanssa. Kun olemme sinut oman sisäisen teatterin kanssa, ymmärrämme käyttäytymisemme syitä ja elämä helpottuu huomattavasti.  

Terveys - Meille arvokas asia, jonka arvo tulisi muistaa joka päivä.
Uni - Tässä kohtaan pitää koputtaa puuta, koska minulla ei ole ollut univaikeuksia. Nukun kuin tukki mutta tarvitsen ne 8 tunnin yöunet. En voisi kuvitella, että pärjäisin muutaman tunnin unilla. Aktivisuusranneke mittaa unen laatuani ja pääsääntöisesti se ollut 80% rauhallista unta. Unen laatu on todella tärkeää myös meidän hormonitasapainon kannalta. Kyllä kropalle pitää antaa lepoa niin stressitaso laskee ja painonhallinta helpottuu.

Vihreä - Vihreää tulisi löytyä minunkin lautaselta enemmän. Tämä on se minun kompastuskivi. Vihersmoothie voisi olla ratkaisu asiaan!

Water - Vesi vanhin voitehista. Tärkeä elämän eliksiiri. Jos nestetasapaino ei ole kunnossa niin toimimme vajaateholla.

Xoxo - suukot

Ystävät - Parasta sielunhoitoa. 

Z - No tästä minulla tuli mieleen Zara. Pukeutuminen on minulle tärkeä osa myös hyvinvointia. Olen aina ollut kiinnostunut vaatteista, muodista ja kaikesta siitä hömpötyksestä mikä liittyy alaan. Kaunis vaate hoitaa myös sieluamme ja saa naisellisuuteemme kukoistamaan. Puhumattakaan shoppailun virkistävästä voimasta!

Ä - Äiti 💔

Öljyt - Tärkeä osa ihonhoitoa ja ruuanlaittoa. Elimistömme tarvitsee polttoaineeksi myös öljyjä ja rasvoja. Olen huomannut, että ihoni on myös paremmassa kunnossa kun muistan käyttää kohtuullisesti hyviä öljyjä ja rasvoja ruuanlaitossa.

Tässä oli muutama ajatus minulle hyvää oloa tuottavista asioista. Nyt haastankin kaikki teidät ihanat blogikamut miettimään omia hyvinvoinnin kulmakiviä. Näitä on kiva lukea ja aina näistä löytää myös inspiraatiota itselleen. Varsinkin kun tekee tätä inventaariota omasta elämästään ja miettii niitä mikrojuttuja millä voisi kehittää itseään.


Rentoa loppuviikkoa kaikille ihanuuksille siellä ruudun toisella puolella!


-tuulanneli

12 kommenttia

 1. Oli niin hyvä lista, että sun vastausten jälkeen olis kyllä aika vaikea lähteä omaa tekemään ilman, että tulee listattua samoja asioita. Tarvii ensin koittaa unohtaa nämä ja aloittaa sitten puhtaalta pöydältä :).

  PS. Ihanan reippaita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka :)

   Muistin tämän lempparipostaukseni ja ajattelin kirjoittaa sen uudestaan mutta sitten tulin siihen tulokseen, että miksi keksimään pyörää uudelleen. Ajattelen ihan samoin kuin vuosi sitten.

   Tykkään itsekin näistä kuvista paljon!

   Poista
 2. Voi mahtavuus, olipa kivat aakkoset! Taitaisi omiin aakkosiinikin osua aika monta samaa juttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina :)

   Nämä ovat minulle tärkeitä asioita!

   Poista
 3. Hyvä listaus! Parhaimmat asiat elämässä pysyvät ja vahvistuvat. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Belladonna, olet ihan oikeassa! Elämän peruspilarit pysyvät vuodesta toiseen!

   Poista
 4. Hyvä postaus, oli ilo lukea. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista Katja :) Samoin sinulle kivaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 5. Ihanaa viikonloppua ihanuus ♥ ja kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo ja samoin sinulle mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Professional Blog Designs by pipdig