puolukkainen vispipuuro chian siemenillä







Metsien supermarja puolukka kuuluu suosikkimarjoihini. Odotan syksyllä ihan into piukassa tuoreita puolukoita, joita käytän sitten tuorepuuroissa, smoothiessa, jogurtissa sekä myslin seassa. Olen vuosien saatossa oppinut käyttämään puolukkaa ilman sokeria. Tämä saattaa kuulostaa monen mielestä aika kirpeältä. Toisaalta tämä kertoo myös siitä, että makean mausta oppii pois niin halutessaan.


Molemmat tämän tuorepuuron superfoodeista ovat loistavia meidän terveydelle. Chian siemenet sisältävät muun muassa terveellisiä omega 3-rasvahappoja, kuitua, proteiinia, antioksidantteja ja kalsiumia. Niin ja puhumattakaan meidän metsien supermarjoista puolukasta ja mustikasta. Viime vuonna minulla oli huono tuuri mustikoiden suhteen, koska en onnistunut saamaan / ostamaan niitä. Tämä talvi mennään puolukoiden voimalla!




Puolukkavispipuuro chia-siemenillä

2 dl kevytmaitoa, kookos/ mantelimaitoa
1 dl täysruishiutaleita
2 rkl chiasiemeniä 
2 dl puolukoita

Tämän soseutan sauvasekoittimella ja laitan yön yli vetäytymään jääkaappiin. Aamulla voit vielä halutessa soseuttaa mukaan banaanin. Näin puurosta tulee vielä pehmeämpää ja täyttävämpää. Olen viime aikoina lisännyt banaanin vasta aamulla tuorepuuron joukkoon. Näin banaani toimii puurossa paremmin.

Joskus voin lisätä täysruishiutaleita enemmänkin saadakseni tuorepuurosta vielä jytkympää. Olen laittanut myös joskus kauraleseitä joukkoon. Näiden tuorepuuroyhdistelmien kanssa on vain taivas rajana. 

Allekirjoittaneen olotila alkaa olemaan pikku hiljaa normaali. Toiveissa on jo huomenna pieni lenkki ihan varovaisesti kokeillen. Elämä on taasen palannut takaisin normaaliraiteilleen ja täällä valmistaudutaan innolla uuden perheen jäsenen tuloon. Muru lukee tuossa vieressä pentuopasta 🐶



-tuulanneli




4 kommenttia:

  1. Pelkästä väristä jo tulee hyvä olo :).

    Puolukat on munkin suosikkeja. Ja nimenomaan ilman sokeria. Niinkuin karpalot ja tyrnitkin. (Olen koittanut ihmisille vakuuttaa, että jos haluaa makeasta eroon, se käy erittäin helposti totuttamalla itsensä happamiin makuihin. Sen jälkeen sokeri suorastaan takertuu kurkkuun, eikä tee enää mieli edes syödä.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Annukka :)

      Kiitos todella hyvästä kommentista.

      Olen ihan samaa mieltä tuosta, että puolukoita kyllä oppii syömään ilman sokeria. Tällöin sokerittomuus on helpompaa. Tottakai piilosokeria on joka puolella. Itse pyrin tällä hetkellä välttelemään näkyvää valkoista sokeria. Vähemmän makeaa näkyy jo vyötärön ympäryksessä vaikka en ole päässyt lenkkeilemään flunssan takia.

      Kivaa viikkoa sinulle!

      Poista
  2. Näyttääpä hyvältä. Tuorepuuroissa tosiaan vain oma mielikuvitus on rajana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lumo :)

      Tuorepuuroissa on niin paljon variaatiomahdollisuuksia mutta tästä puolukkaversiosta on tullut yksi suosikeistani. Leseet antavat myös todella hyvän mauan ja rakennetta puurolle.

      Mukavaa viikkoa sinulle :)

      Poista

tuulannelin blogi on rakkautta elämään, vaatteisiin, kauneuteen, koruihin
ja arjen pieniin ihaniin asioihin ympärillämme. Aikuisen naisen lifestyleblogi.

Tervetuloa mukaan viihtymään!

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Follow @ Instagram

Back to Top