Hei, kaikesta ei tarvitse kantaa syyllisyyttä
Hei, kuulutko sinäkin ihmisiin, että harmittelet ihan joskus turhanpäiväisiä asioita. Täytyypä myöntää, että allekirjoittaneella kuluu joskus kallisarvoista energiaa tiettyjen asioiden murehtimiseen. Todellakin kaikesta ei tarvitse kantaa syyllisyyttä;

# siitä, että joskus se ystävyys vain laimenee - elämäntilanteet heittävät meitä uusiin haasteisiin ja valitettavasti joskus se aika vain ei riitä yhteydenpitoon. Harmittaa, mutta onneksi tämä some helpottaa edes vähän kontaktointia.

# siitä, että et halua olla tekemisissä ikävien ihmisten kanssa.  

# siitä, että valitsit sanasi väärin tilanteessa - tämä kohta aiheuttaa joskus kaikkein eniten harmia. Niin se jälkiviisaus! 

# siitä, että joskus menet nukkumaan meikeissä.

# siitä, että en aina jaksa läheä ulos lenkille - keväällä jäivät lenkit tekemättä ja nyt se näkyy peruskunnossa. Onneksi on aina uusi kausi edessä.

# siitä, että aina jaksa pestä hiuksia aamulla ja vedät vain ponnarin tiukemmalle ennen töihin lähtöä.

# siitä, että et ehdi kommentoimaan postauksia tai onnittelemaan facebookissa - jälkimmäisestä asiassa olen todella huono mutta koska oma synttäripäivänikään ei näy facessa, niin miksipä kantaa asiasta huonoa omaatuntoa.

Joku viisas on joskus sanonut, että ihmisaivojen tärkein tehtävä ei ole olekaan muistaminen vaan unohtaminen. Tuossa ajatuksessa on perää! Elämässä tulee eteen tilanteita, että turha asioiden jälkipuinti ei vain toimi. Uusia tilaisuuksia tulee aina eteen. 


-tuulanneli


15 kommenttia:

 1. Kylläpä oli hyvin sanottu, sitä tulee kannettua syyllisyyttä monesta (turhasta) asiasta, vaikka oikeasti ei kai tarttisi! Etenkin nuo väärin valitut sanat ovat melkoinen syyllistäjä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Anu,

   kuulostaa niin tutulta ja itse huomaan harmittelevani varsinkin niitä väärin valittuja sanoja. Onneksi vähemmän näin iän karttuessa. Ehkä nuo aivot oppivat myös unohtamaan nopeammin ;)

   Aurinkoista viikonloppua :)

   Poista
 2. Niin viisaita ajatuksia. Olen paljonkin miettinyt, miksi näin aikuisenakin kannan niin monesta asiasta syyllisyyttä, kuten esim. väärin valituista sanoista tai tekemättä jättämisistä. Unohtaminen on todellakin vaikeampaa kuin muistaminen!

  Kaunista viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Tarja :)

   Meillä naisilla tuntuu olevan tämä syyllisyyden kantaminen niin lujassa tuolla selkärangassa. Pikku hiljaa olen oppinut hölläämään ja ottamaan rennosti. Unohtaminen on todellakin hyvä taito myös tietyissä asioissa!

   Suloista viikonloppua!

   Poista
 3. Iän myötä olen lopettanut murehtimasta :) tai ainakin vähentänyt sitä huomattavasti. En voi miellyttää kaikkia tekemisilläni ja sanomisillani. Yritän pitää yhteyttä mutta aina ei aika vain riitä ja joskus ehkä joidenkin ihmis/ystävyyssuhteiden osalta niiden kuuluukin hälvetä pois. Olen myös tietoisesti sulkenut pois elämästi negatiivisia ihmisiä, jotka vain syövät minun erergiaani mutteivat anna mitään vastavuoroisesti.

  Hyvää perjaitaita ihanuus ja iso hali!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Marjo pitkästä aikaa :)

   Itse kanssa olen sulkenut monta negatiivista henkilöä pois lähipiiristäni ja samoin yritän vältellä normiarjessa näitä valittelijoita. Yritän aina keksiä heille jotain positiivista tai sitten kysyn, että kuinka sinä korjaisit asian - aika hiljaiseksi vetää monen, kun kysyy parannusehdotuksia ;)

   Onneksi näin varttuneella iällä ei tarvitse miellyttää kaikkia ;) näköjään se elämänkokemus on jotain opettanut!

   Aurinkoa sinun viikonloppuusi ihanuus :)

   Poista
 4. Niin tunnistan tuon ekan, mihin ne kaverit kaikkosi. :/ Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Katja :)

   elämänpolulla risteilee paljon ystäviä, joskus ne katoavat ja sitten taas ne löytyvät / ilmestyvät elämään takaisin yhtäakkiää!

   Aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 5. Mä olin ennen sellainen harmittelija. Nykyään en viitsi harmitella asioita, on liian kiire mennä eteenpäin:) Opin jossain vaiheessa että vain tällä nykyhetkellä on väliä, ei sillä mitä joskus on tehnyt tai jättänyt tekemättä, toisaalta tuleviakaan ei kannata murehtia. Olen täällä ottanut osaa business lady-seminaareihin joissa aika selkeästi painotetaan sitä että yksi naisten menestyksen jarruista liike-elämässä on juurikin vanhojen asioiden vatvominen ja pelko siitä että mitä muut ajattelevat. Miehet eivät niinkään tuollaisia mieti, mitä tuli tehtyä niin on tehty:D

  Ihailen sun aurinkolaseja, mitä merkkiä ne mahtavat olla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Susanna :)

   Kiitos todella hyvästä kommentista. Olet niin oikeassa tuosta meidän naisten asenteesta yritysmaailmassa. Vatvotaan ja mietitään menneitä ja muistetellaan mitä joku on sanonut jossain tilanteessa. Tässäkin asiassa pitäisi vain unohtaa ja painaa eteenpäin yhtä kokemusta rikkaampana! Olen kanssa pyrkinyt opettelemaan tietoista uohtamisen taitoa ja näkemään asiat aina isommassa skaalassa.

   Aurinkolasit ovat Guccin mallistoa ja tykkään niistä aivan alyttömästi.

   Aurinkoista viikkoa sinulle sinne !

   Poista
  2. Me naiset osaamme kantaa huonoa omaatuntoa turhan monista asioista. Vaan oppia ikä kaikki.
   Itse olen yrittänyt luopua energiaa syövistä ihmisistä, jotka jo huoneeseen tullessaan vievät kaiken tilan.
   Ja yritän muistaa elää vain tätä päivää tiedostaen että kaikkia ei voi miellyttää.
   Hyvä postaus ja antoi ajattelemisen aihetta!
   Ihania elokuun päiviä!

   Poista
  3. Hyvä kirjoitus :) Se on kumma juttu, kuinka paljon sitä syyllisyyttä tuleekaan välillä kannettua. Se vie energiaa, uuvuttaa ja on lopulta täysin turhaa. Mutta uskon ja toivon, että turhan syyllisyyden kantaminen myös helpottaa, kun asian tiedostaa :)

   Poista
  4. Kiitos Tuula ja Saila hyvistä kommenteista. Ihanaa huomata kuinka meitä jokaista askarruttavat samat asiat.

   Syyllisyyden tunteminen tuntuu olevan meille naisille hyvin tyypillinen ongelma. Joka päivä opettelen käsittelemään asioita vain asioina ja toivottavasti joku päivä onnistun :)

   Poista
 6. Meistä suurimman osan aika kuluu suureksi osaksi asioiden vatvomiseen jälkikäteen ja katumiseen. Vapauttava kirjoitus Tuulanneli <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Minna ja kiitos kannustavasta kommentista :) mikä siinä on, että joskus pienistä kärpäsistä tulee isoja härkiä ;)

   Poista

tuulannelin blogi on rakkautta elämään, vaatteisiin, kauneuteen, koruihin
ja arjen pieniin ihaniin asioihin ympärillämme. Aikuisen naisen lifestyleblogi.

Tervetuloa mukaan viihtymään!

Koska te lukijat ja vuorovaikutus teidän kanssa on bloggaamisen
mukavampia puolia, kommentoi ja esitä kysymyksiä.

Otan ilomielin vastaan palautetta.

Follow @ Instagram

Back to Top